Kuvassa kädet jossa rippiristi, kuva Unsplash

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on tutkimusmatka elämään. Rippikoulussa pohditaan yhdessä ihmisenä olemisen perusasioita ja kristillistä uskoa, johon seurakunnan jäsenet on kasteessa liitetty. Tavoitteena on, että nuori löytäisi turvallisen Jumala-suhteen, joka kantaa häntä läpi koko elämän. Rippikoulussa nuori pääsee tutustumaan itseensä, muihin sekä Jumalaan.

Kemijärven seurakunnassa järjestetään vuosittain useita rippikouluja. Usein rippikoulut huipentuvat leirijaksoon. Lisäksi on mahdollista käydä päivärippikoulu tai aikuisrippikoulu.

 

Vuoden 2024 rippikouluihin ilmoittautumisen ja infot löydät tämän linkin kautta!

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlat 

Suurin osa suomalaisista käy rippikoulun nuorena. Katso lisätietoa Kemijärven seurakunnan rippikouluista täältä. 

Mikäli rippikoulu on jäänyt käymättä tai sen käymiselle ryhmässä on jokin este, voi rippikoulun käydä myös yksityisesti. Lisätietoa saat kotiseurakuntasi papeilta tai asepalveluksen aikana sotilaspastorilta.

Konfirmaatio

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, jossa on kyse uskon vahvistamisesta ja seurakunnan täysivaltaiseksi jäseneksi tulemisesta. Konfirmaatiossa seurakunta rukoilee rippikoululaisen puolesta ja häntä rohkaistaan elämään kristittynä.

Konfirmaation jälkeen voi käydä itsenäisesti ehtoollisella. Konfirmaatio on edellytyksenä myös sille, että voi toimia kummina ja asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin saavutettuaan 18 vuoden iän. Rippikoulun käyminen oikeuttaa myös kirkolliseen vihkimiseen.

Kummit ovat konfirmaatiossa mukana siunaamassa rippikoululaista. Mikäli kummit eivät pääse paikalle, voi siunaamaan tulla joku muu tärkeä aikuinen.

Konfirmaatio on merkityksellinen kohta elämässä ja siksi ripillepääsyä kannattaa juhlistaa yhdessä perheen, kummien ja läheisten kanssa. Rippijuhlat voi järjestää kotona tai muussa juhlapaikassa. Seurakunnan tiloja juhlakäyttöön voi tiedustella kirkkoherranvirastosta. 

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen