Liity kirkkoon -verkkopalvelu

Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon tietoturvallisesti.

Jos kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla, valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, voit lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnöön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Henkilötietosi välittyvät kotikuntasi seurakuntaan. Jäsenyytesi on voimassa vasta kun seurakunta on vahvistanut asian.

Voit liittyä kirkkoon netin kautta tästä linkistä. Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkoon voi liittyä myös tulostamalla ja täyttämällä tämän lomakkeen. Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Lomakkeen voi postittaa tai tuoda omaan kotiseurakuntaan. 

Kotiseurakunnan yhteystiedot löydät täältä. 

Hyvä tietää kirkkoon liittymisestä

  • Kirkon jäsenyys edellyttää kastetta. 15 vuotta täyttäneen kirkkoon liittyjän tulee olla myös rippikoulun käynyt. Voit sopia seurakunnan kanssa kasteesta ja konfirmoinnista. 
  • Toimitusten muotoon ja sisältöön vaikuttaa ikäsi ja elämäntilanteesi. 
  • Evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnan jäseneksi voi liittyä Suomen kansalainen, jolla on kotikunta Suomessa. Myös pysyvästi ulkomailla asuva Suomen kansalainen sekä ulkomaan kansalainen, jolla on kotikunta Suomessa, voivat liittyä kirkon jäseneksi.
  • Ulkomaan kansalainen, joka on vailla kotikuntaa voi liittyä kirkon jäseneksi, kun hän on ollut mukana seurakunnan toiminnassa vähintään kolmen kuukauden ajan.
  • Alle 18-vuotiaat voivat liittyä kirkkoon huoltajien suostumuksella.
  • Kirkon jäsenenä maksat kirkollisveroa. Veroprosentti on seurakuntakohtainen. Tällä hetkellä se vaihtelee seurakunnasta riippuen yhden ja kahden prosentin välillä. 
  • Liittyminen Suomen ev.lut. kirkkoon ei automaattisesti erota sinua toisesta kirkkokunnasta. Eroaminen tulee tehdä ensin. 
  • Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ei pääsääntöisesti voi samanaikaisesti olla muun uskonnollisen yhdyskunnan jäsen. Kirkon jäsen voi kuulua samanaikaisesti toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan vain, jos kirkolliskokous on hyväksynyt sitä koskevan ekumeenisen sopimuksen jäsenyyden vastavuoroisista edellytyksistä. Varsinainen kaksoisjäsenyys voisi syntyä käytännössä vain Suomen anglikaanisen kirkon kanssa, johon kuuluu noin sata jäsentä. 
  • Kirkon jäsenen katsotaan eronneen kirkon jäsenyydestä, jos hän liittyy jonkin muun uskonnollisen yhdyskunnan jäseneksi. 

 

Kirkon jäsenyydestä saat lisätietoja myös Rovaniemen alueellisesta keskusrekisteristä, johon Kemijärven seurakuntakin kuuluu. 

Rovaniemen alueellinen keskusrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rovaniemen alueellinen keskusrekisteriLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Avoinna ma-pe klo 9-15.

keskusrekisteri.rovaniemi@evl.fi

016 335 5200

Rauhankatu 70

96100 Rovaniemi

Kemijärven kirkko kauniina kesäpäivänä, kirkon silhuetti heijastuu Kemijärven pintaan. Kuva: Pentti Tepsa.
Kirkkoherra Pentti Tepsa kuvasi kirkon kesäkuussa 2022.
Kemijärven kirkon kuva, päällä teksti: Olet sydämellisesti tervetullut Kemijärven seurakuntaan. Kuva Pentti T